واردات کالا چیست ؟
زمانی که کالایی که در یک کشور یا کشورهای متفاوت تولید یا فراهم میشند و از راههای هوایی، زمینی یا دریایی وارد منطقهی گمرکی کشور دیگر می شود، واردات کالا انجام میشود. به طور ساده به فرایند ورود کالاها یا خدمات از دیگر کشورها به یک کشور، واردات (Import) گفته میشود.
وارد کننده کیست ؟
وارد کننده کالا میتواند شخصی حقیق یا حقوقی باشد.
انواع واردات :
• واردات قطعی
• واردات موقت
• ترانزیت خارجی
• ترانزیت داخلی
• کالاهای مرجوعی
واردات قطعی :
زمانی که کالا یا خدمات بهصورت دائم و برای مصرف در کشور وارد شوند، واردات قطعی انجام میشود.
واردات قطعی یا همان واردات مصرف داخلی، تمامی عوارض گمرک در ترخیص کالا از گمرک را شامل می شود و با پرداخت حقوق ورودی و مالیات متعلقه وهزینه انجام خدمات و انجام تشریفات قطعی گمرکی ،از گمرک ترخیص میگردد.
واردات موقت :
به فرایندی که در آن کالاهای خاص و از پیش تعیین شده برای مدت زمان مشخص و بهطور موقت وارد کشور شده و پس از اتمام زمان به کشور صادر کننده بازگردانده میشوند، واردات موقت گفته میشود.
ترانزیت خارجی :
ترانزیت خارجی یا همان ترانزیت بینالمللی به فرایند انتقال کالای ترخیص نشده از یک گمرک کشور به عنوان مبداء و ورود آن به یک گمرک دیگر برای خروج از کشور گفته میشود.
ترانزیت داخلی :
ترانزیت داخلی فرایندیست که در آن کالا از یک گمرک وارد کشور میشود و بدون ترخیص شدن قطعی، به گمرکی دیگر در کشور منتقل میشود.
کالاهای مرجوعی :
کالاهایی که وارد کشور شده و به دلایلی به کشور مبدا بازگردانده میشوند. واردات کالاهای مرجوعی در واقع نوعی از واردات کالاهای موقت هستند.